CTIF
Hjem Sitemap Send Mail

Brannidrett

 bilde2

CTIF Brannidretts-komiteen 

Internasjonalt:

CTIF’s komite «CTIF’s Internationale Firebrigade Competitions Commision» eller « CTIF Kommision Wettbewerbe.» har som mål å samle så mange av medlemslandene som mulig i vennskapelig kappestrid ved konkurransene «CTIF Brannidrett» (som vi har kalt det på Norsk).

Målet er å vise at også brannansatte (les : ansatte og frivillige i brannvesen) kan konkurrere i vennskapelig samkvem, både i alvorlige konkurranser og sosialt på tvers av politisk uenighet og/eller «daglig» alvorlig uenighet landene imellom. Konkurransene skal gjenspeile brannmenns arbeidsmetoder og kunne måles og gjennomføres av alle ved å følge retningslinjer gitt in reglement.

Alle medlemsland med interesse i konkurransene kan stille i komiteen. For tiden er det 14 land som møter.   

Hvert fjerde år skal komiteen sørge for at et medlemsland arrangerer CTIF’s Internationale Firebrigade Competitions der så mange medlemsland som mulig er representert. Hvert land kan stille med 10 lag innen hver «gren»: Konkurransene består av tre grener: CTIF Sport, CTIF Ungdomsbrannvesen konkurranser og CTIF sine tradisjonelle Brannmannskonkurranser.

Leder for CTIF’s Internationale Firebrigade Competitions Commision er Claus Georg Franke, Tyskland

Nasjonalt:

Høsten 2003 ble det endelig, - etter mange år med ønsker – gjort praktiske tiltak for å starte med konkurranse deltakelse i denne fagidretten: CTIF Tradisjonell Brannmannskonkurranser.  Og siden sommeren 2004 har ett lag fra Karmøy Brann- og Redningsvesen – Karmøy Brannidrettsgruppe - deltatt i konkurranser. Årlige Nasjonale konkurranser har blitt gjennomført i samarbeid med den Dansk CTIF`s Branndmandskonkurrenceforeningen og laget har deltatt i CTIF Internasjonale konkurranser i Ostrava, Tsjekkia, 2009. Siste internasjonale konkurranse sommeren 2013 var Norge kun representert av dommer Rolf B. Sandslett

Fortsatt søker vi flere lag som kan være interessert i å delta i disse konkurransene: både CTIF Sport og CTIF Tradisjonell Brannmannskonkurranse.

Er du interessert? Ta kontakt med: Rolf B. Sandslett – bertrand@skudeneshavn.info

Link til de internasjonale sidene: http://ctif.org/commissions/competitionsDesember 2012:
Siste året har dessverre vært noe laber for foreningen. Det har ikke vært noen gruppe i aktivitet dette året som er gått.- den gruppen som vi har hatt siden 2004 måtte se seg nødt til å ta et hvile år pga alt for mange hjemlige aktiviteter og engasjement.

Kun foreningens leder har deltatt i konkurranser,- da som dommer. Dansk CTIF’s Brandmandskonurreceforening arrangerte Dansk mesterskap i Herning juni 8. – 10. juni.

Undertegnede tok turen fra Skudeneshavn til Herning i egen bil via Fjordline Kristiansand – Hirtshals . Konkurransene var godt besøkt, selv om det regnet – også en familie fra Karmøy stilte som publikum : Karl Wilhelm Jacobsen med sønn og barnebarn, Det ble en hyggelig helg sammen med en entusiastisk dommergjeng og konkurransedeltakere. Banketten ble, som seg hør og bør, gjennomført med taler og svært god mat med rikelig av resten, Kun noe utsatt pga en annen viktig konkurranse ; Dansk landskamp i fotball.

MEN antallet konkurranse- og festdeltakere  ER MINKENDFE –KUN 7 LAG STILLTE DETTE ÅRET. Dette har vist seg å være vanskelig å øke deltakerne, selv om vi de siste 2 årene har øket innsatsen for å rekruttere nye hold i Danmark. (Jeg har også gitt en den Danske foreningen en statuett til utdeling til det hold som greier å rekruttere flest.) Vi hører i kulissene at 2-3 nye er i startgropen I Danmark.

Her hjemme har vi altså problemer med å holde sammen det eneste laget vi har. Vi er i sterk konkurranse med andre viktige familie engasjement og vi ser at Brannidretten kommer dårlig ut.

Men nå er det tid for å se framover mot neste års begivenhet : CTIF’s XV Internasjonale Brannidrettskonkurranser 2013.

Undertegnede er Norsk delegat til CTIF’s Internasjonale Idrettskomite (i komiteen stiller vanligvis 13 land) – dette året har komiteen hatt et møte i Mulhouse, Elsass, Frankrike. På møtet ble revisjonen av konkurranse reglementet avsluttet og alle fasiliteter som skal brukes under neste års arrangement , besøkt og godkjent. Samt bl.a. bestemt at det skal gjennomføres dommerkurs før utgangen av okt. dette året.

Dommerkurset ble gjennomført i helgen 18. – 21. Oktober i Linz, Østerrike. En av Østerrikes brannskoler ble brukt som base og overnattingssted. En nyrenovert brannskole viste seg fra sin beste siden da over 100 brannkvinner og brannmenn fra ca. 25 Land i Europa – inkl 2 fra Danmark og en fra Norge. I en hyggelig og kameratslig atmosfære ble både teori med gjennomgang av gjengangerfeil og justeringer i konkurransereglementet,- og dommer praksis på en nærliggende «Politiets fotballbane» med 4 Østerrikske lag som øvingspartnere. Den ene gruppen var svært dyktige og etter hvert viste det seg at det var flere forhold som var alt annet enn enkelt å oppdage i den farten disse topptrente fritidsbrannmennene utførte oppgavene. For å kunne lære og skape engasjement og diskusjoner gjorde gruppene feil med hensikt, for å trene oss dommerne. De gjorde mange forsøk på og lure oss,- enkelte ganger viste det seg at dette greide de også. Alle «uteksaminerte» dommere fra dette kurset får oppgaver under «CTIF Olympiaden 2013».

CTIF Olympiaden 2013

           XV. Internationale Feuerwehrwettbewerbe

XIX. Internationale Jungendfeuerwehrbegegnung
14. bis 21. Juli 2013 in Mulhouse, Frankreich

 – da gjennomføres CTIF’s XV Internasjonale Brannidretts konkurranser, - som omfatter : CTIF Sport, CTIF Tradisjonell Brannidrett, CTIF Ungdomsbrannvesen samling og konkurranser. Ca 3500 deltakere er ventet sammen med forventede 15 – 20 tusen tilskuere under dette arrangementet. Se : www.ctif2013.org
Norsk CTIF’s Brannmannskonkurranseforening håper og satser på at vi minst kan sende et lag til konkurransene i Frankrike. Noen svake signaler er mottatt ang. interesse fra et nytt lag på Vestlandet, så kanskje vi greier å bli representert av 2 lag neste sommer.

Karmøy Brannidrettsgruppe er i ferd med å våkne igjen etter et års hvile. Arbeidet med å skaffe sponsormidler og trening med interesserte deltakere må starte nå.

Alle interesserte ta kontakt !!

Vi ønsker svært gjerne at det startes flere grupper rundt om i Norge. Undertegnede kommer gjerne på besøk med informasjon og film om ønskelig.

Rolf B. Sandslett

Leder Norsk CTIF’s Brannmannskonkurranse forening

bertrand@skudeneshavn.info

Årsrapport 2011 fra Idrettskomiteen.

Årsrapport 2010 fra Idrettskomiteen.


Olympiaden 2009
:

Norsk CTIF's Brannmannskonkurranseforening forhåndspåmeldte 3 grupper fra Norge, til årets arrangement, i håp om å kunne få med flere lag utover høsten 2008. Men selv med direkte spørsmål og generell informasjon lyktes det ikke å rekruttere flere grupper til ”Olympiaden”.
Fristen for påmelding gikk ut 30. des.2008 – med kun et lag påmeldt fra Norge, Karmøy Brannidrettsgruppe fra Karmøy Brann- og Redningsvesen.

CTIF`s XIV Internasjonal Firebrigade Competition er lagt til byen Ostrava i Tsjekkia og skal gjennomføres 19. juli – 26. juli 2009. Arrangøren regner med ca 3500 deltakere og forventer mellom 15000 og 20000 tilskuere.
Olympiaden blir gjennomført over 7 dager, - med trening de første dagene og konkurransene torsdag, fredag og lørdagen.

Karmøy Brannidrettgruppe stiller til start i Tradisjonell Brannmannsidrett, som også er den delen av mesterskapet som har flest påmeldte – over 2000.
Ingen fra Norge (eller fra Norden) er representert i CTIF Sport delen av mesterskapet – denne delen er spektakulær og samler svært mange tilskuere.
CTIF Sport er både for individuell deltakelse (100m og ”hakestige”) og grupper (400m stafett og ”vått utlegg”)

Norsk CTIF's Brannmannskonkurranseforening er svært interessert i enkeltpersoner eller grupper som ønsker å delta i CTIF Sport konkurranser – ta kontakt.

bilde3 bilde4 bilde5 bilde6
Sport 100m Deloppgave 400m stafett Sport Tradisjonell Brannmannsidrett Trad.Brannidr. - stafett

Skudeneshavn, april 2009.

 

Rolf B. Sandslett

Norsk CTIF's Brannmannskonkurranseforening - bertrand@skudeneshavn.com

Her er link til den internasjonale komiteen: http://www.ctif.org/competitions 

 

CTIF

Norsk rekord av Karmøy

Hinderløpet er på totalt 400 meter med åtte deltakere som har 50 meter hver. Tre av deltakerne får et hinder å forsere: balanse, bom, vegg og et rør. Stafettpinnen er et strålerør. Hjel og "brannbekledning" samt "høye" sko skal være på.

Torsdag 10. juni 2004 satte 10 personer fra Karmøy Brann- og Redningsvesen seg i en innleid buss og start et turen til Viborg i Danmark for å være med på Danmarks nasjonale brannidrettskonkurranse.

Rolf B. Sandslett, Brannmester, Karmøy Brann- og Redningsvesen

Det er organisasjonen CTIF, med nasjonale foreninger, som avholder brannmannskonkurranser rundt om i europa årlig. Vi er det første laget som stiller i denne idretten fra Norge, noensinne. Derfor blir resultatet fra konkurransen stående som norsk rekord ( offisiell første notering ).

Turen var sponset av vårt eget brannvesen, CTIF komiteen i Norge og flere velvillige lokale bedrifter. Buss turen til Kristiansand ble en livat og samlende affære, det ble etter hvert ganske mange pauser så det ble sen kveld før vi var framme.
Vi overnattet i Kristiansand Brannvesens gymsal første natten, og var klar for dagseiling til Hirsthals allerede i 0600 tiden fredag morgen. Etter en god frokost om bord begynte det å bli stemning igjen.
Bussturen fra Hirtshals til Viborg i nydelig vær gjorde at vi kom på høyde med oss selv igjen da vi ankom stevneområdet - Sønderborg skole i Viborg.

Etter hvert utover fredagen kom det flere feststemte brannfolk til skolen og vi fikk kontakt med våre kolleger i idrettsgruppa fra Fredrikshavn Brannvesen, som kan sies å være våre faddere i denne fagidretten.

Fredagskvelden bød vertsbrannvesenet Viborg Brannvesen på grillparty i brannstasjonen, med herlig mat, omvisning og selvfølgelig noe til….

Lørdagen startet med treningstider for alle "hold" - og vi fikk hjelp til litt finpuss og mottok gode råd for gjennomføring av slangeutlegg og stafettløp.

Brannidrettsgruppa fra Karmøy i full sving med slangeutlegg. Et standard slangeutlegg skal legges på kortest mulig tid av ni deltakere etter et forutbestemt system. Det hele blir vurdert av fire dommere.

Nr. 12 av 13
Alvoret startet med oppstilling og innmarsj til banene etter lunsj.
Innmarsjen, ikledd konkurranse utrustning og med norsk flagg, gjorde tydelig inntrykk på de fleste av de opp mot 500 tilskuerne på veien til og på banene.

Selve konkurransen startet kl. 1400 med slangeutlegg, og Karmøy Brannidrettsgruppe var først ut med Tønder Frivillige Brannvern i banen ved siden av.
Vi var veldig fornøyd med gjennomføringen, vi hadde kun 1 feil som ga straffepoeng og tiden var akseptabel ( etter vår standard ).
Når alle lag var ferdige ble vår plassering - nr. 12 av 13 lag ( laget vi slo Hobro Brannvesen, var faktisk Dansk mester fra året før.) Alle var imponert over vår plassering og ryddige gjennomføring.

Kl. 1600 var det tid for stafett løpet,- Karmøy Brannvesen fikk æren av å starte igjen i bane 1 sammen med Tønder i bane 2. Her imponerte vi stort og kom i mål hele 6,9 sekunder før vår motkandidat på banen.
Til slutt havnet vi godt oppe på listen, og slo både vertsbrannvesenet Viborg, Beredskapsstyrelsen Tinglev , Hobro brannvesen, Tønder frivillige Brannvesen og våre venner fra Fredrikshavn Brannvesen.

Fra venstre foran : Karl Wilhelm Jacobsen, Trond Flatebø, Per Kristian Øgård, Leif Ove Skår, Rolf B. Sandslett.
Bak fra venstre : Bjørn Sørvaag, Arnt Eirik Solbakk, Ivar Eide, Jan Helge Johannessen, Oscar Bjelland

Stolt av resultatet
Både slangeutlegg og stafettløp tidene regnes sammen, eventuelle straffepoeng samt alderspoeng medregnes før en endelig liste kan settes opp.
Vi hadde et veldig ungt lag slik at vi fikk ikke særlig hjelp av alderspoeng ( som enkelte andre lag utnyttet bedre).
Men en plassering nest sist ( på 12 plass) av de 13 deltagende lag, var veldig bra tatt i betraktning at det var første ordentlige konkurranse for laget vårt.
Vi var veldig stolte av resultatet og plasseringen, og fikk også skryt av flere danske lag utover ettermiddagen.

Opplysninger om CTIF og CTIF brannidrett
www.ctif.no
www.ctif.dk
www.ctif.com

Lørdagskvelden var det så fest og premieutdeling i festsalen på skolen, der vi også fikk anledning til å takke for at vi fikk delta i det danske nasjonale mesterskapet.

Vi fikk deltakerbevis og vår samlede poengstilling ble utropt til ny (første) norsk rekord.

Festen fortsatte med god mat igjen og underholdning utover kvelden,- for de fleste ble det en rolig kveld. Vi bar alle preg av å være stolte av vår innsats og veldig glad for å ha fått lov til å oppleve konkurransene og miljøet rundt.

Søndagen var dagen for opprydding og ta farvel med kolleger og idrettskamerater, og starte på turen hjemover. En nydelig dag og kveld gjorde busstur, ferge tur og busstur igjen til en rolig og avslappende opplevelse.
Avisintervju på telefonen og tanker / planer for neste års internasjonale stevne, gjorde sitt til at gløden for videre satsning og snarlig start på nye treningskvelder var samtaleemne hele turen hjem.
Siste mann kom i hus i 2 tiden natt til mandag,- turen vår var avsluttet.


Ønsker du kontakt med Karmøy Brannvesens Brannidrettsgruppe :
Kontakt Rolf B. Sandslett, tlf 95 90 76 51
e-mail : rbs@karmoy.kommune.no eller bertrand@skudeneshavn.com


Nyheter
CTIF arrangerer Tunellbrannseminar 10 - 11 Mai 2017. Seminaret gjennomføres i Egenes sine lokaler i Flekkefjord.

Sponsorer

 

 

Sponse CTIF? 
Trykk her

Copyright - CTIF